maanantai 14. lokakuuta 2013

Syksy tulee!

-Two more exams!-
Tällä viikolla on viimeiset kokeet jotka täällä suoritan ensimmäisestä jaksosta. (Sitten pitää vielä tehdä ruotsinkoe kun tulen takaisin Suomeen... plus tietty ne seuraavan jakson kokeet.) Ja tekemistä riittää, esseitä, tiivistelmä, lisää esseitä...

Maanantai 7.10. -I'm ready for this!!-
Paljon on tullut opiskeltua historiaa viime viikon aikana kun täksi päiväksi oli ilmoitettu koe. Mutta onhan se tosi kivaa kuitenkin siirtää koepäivää niin ettei kerro kaikille, joita asia koskee. Jouduin heräämään aikaisin ja menemään kouluun turhaan. Olin jo henkisesti valmistautunut historiankokeessa romahtamiseen, mutta näköjään turhaan. Koe siis siirrettiin huomiselle, sitä odotellessa...

Tiistai 8.10. -So many old houses-
Tänään oli kuin olikin kauhulla odotettu historiankoe ja siihen kauhuun olikin syytä.. Saa nähdä miten käy numeron.. :D Koulun jälkeen kävin Grazissa ostamassa pari juttua ja menin sitten saman tien kotiin, josta lähdin sitten host-äidin kanssa katsomaan jotain ihme ulkoilmamuseota. Österreichisches Freilichtmuseum oli paikan nimi ja siellä oli vanhoja rakennuksia ympäri Itävaltaa. Vanhat hirsimökit puretaan, kuljetetaan ja rakennetaan uudestaan solaan.

Keskiviikko 9.10. -Eat, sleep, cheer and...-
Koulussa ei ollut ihmeempiä, sain opiskeltuakin jotain. Treeneissä oli yllättävän paljon porukkaa paikalla, varmaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin koska en päässyt tekemään oikeastaan kuin vain alkulämmittelyn ja kuvaamaan kun toiset tekivät kisaohjelmaansa. Enpähän ainakaan satuttanut itseäni tällä kertaa. Ja cheervalmentajan ohjeet tiukan 'te pystytte parempaan'-keskustelun jälkeen: "Okay, remember to eat, sleep, cheer, go to McDonald's and party." Että sellaiset ohjeet kisaa varten valmistautumiseksi. :D

Torstai 10.10 -"Oh and the exam is tomorrow btw"-
Sain tänään kuulla että huomenna on terveystiedonkoe. Tätä oikeastaan olinkin jo pelännyt, että tulisi koe näin lyhyellä varoitusajalla. Se on kuitenkin terveystiedonkoe ja siinä saa ihan opettajan luvalla käyttää kirjaa joten ei pitäisi olla suurta hätää sen suhteen. :D Iltapäivällä tuntui siltä että olisin tulossa kipeäksi joten menin suosiolla aikaisin nukkumaan.

Perjantai 11.10. -You gotta be kidding me-
Terveystiedonkoe oli.. mielenkiintoinen. Se nimittäin sisälsi vain yhden tehtävän. Joka vaati paljon pohtimista. En yhtään ole nyt luottavainen itseni suhteen :D Onneksi suuren osan kurssiarvosanasta määrittää kuitenkin tutkielma (joka pitäisi saada nyt jonkinlaiseen kuntoon että saisin sen mahdollisimman nopeasti alta pois kun menen takaisin Suomeen..) Ja tietysti koko päivän satoi kuin saavista kaatamalla ja busseja menee niin huonosti että matkan jälkeen pitää kävellä vielä puolisen tuntia kotiin. Host-äiti oli aamulla sanonut, että jos tarvitsee (eli jos sataa) voin soittaa ja hän tulee hakemaan autolla koululta. Tietysti puhelimen prepaidliittymässä täytyy olla ongelmia enkä voinut soittaa tai lähettää viestiä= Ihana kävelymatka sateessa, olipahan sentään sateenvarjo mukana vaikkei se auttanutkaan läpimärkiin kenkiin.

Lauantai 12.10. -No snow, snow, no snow, SNOW. & alpaca!-
Herätys kello 4.40 ja viideltä alkoi pitkä matka aikalailla koko Itävallan läpi ja nopeimmalla reitillä käytiin Saksankin puolella hetken ajan. Viisi tuntia autossa istumista ja väsymys ei ole ihan täydellinen yhdistelmä kun autossa on hankala nukkua. Ja muutenkin kun olen kerran herännyt niin nukkuminen ei vaan onnistu. Matkan aikana näin tämän talven ensimmäiset lumet. Oli hämmentävää katsoa kun yhdessä kylässä oli maa valkoisena ja heti seuraava näytti siltä ettei olisi lumesta kuullutkaan. Ja näin alpakkafarmin. Varmaan paras nähtävyys koko matkan aikana. :D

Perille onneksi päästiin viimein (lumiseen Innsbrukiin) ja tavattiin host-isän vanhemmat. Mukavia ihmisiä ovat ja ottivat tosi innolla minut vastaan, englannilla olisi pärjännyt hyvinkin, mutta isoisä päätti että nyt oppii tyttö saksaa. Siinähän sitten istuin ja keskustelin saksaksi. Iltapäivällä mentiin lyhyehkölle kaupunkikierrokselle, käytiin katsomassa kultaista kattoa ja yritettiin päästä linnaan käymään (liian myöhään saavuimme sinne, oli mennyt jo kiinni :( ) 

Ja sitten mentiin vuorelle. Kahdella eri hissillä (?) piti mennä ja huipulle pääsyyn meni n. puoli tuntia. (hitaat hissit ja odotus hissien välissä) Lunta ainakin riitti. Ja tuulta. Siellä tuuli niin pirusti. Jos olisi ollut jotain liukuvampaa materiaalia jalkojen alla kuin maa niin olisi aika varmasti liikkuminen nopeutunut. Ainakin tuulen suuntaan. Huipulla myös kuvattiin jotain ohjelmaa, ehkä dokumenttia. Henkilöistä päätellen ohjelma kertoi Himalajasta. Se oli aika huvittavaa, kun kyseisen vuoren ja Himalajan välillä on kuitenkin, noh, hyvin pitkä matka. Oli mukavaa päästä kylmästä ja tuulisesta paikasta taas alas. Ja illalla käytiin syömässä thaimaalaisessa ravintolassa, ruoka maistui hyvin (niinkuin aina) ja kun päästiin takaisin isovanhempien kotiin, olin ihan poikki ja menin kiitollisena nukkumaan.

Sunnuntai 13.10. -More sightseeing-
Tämän päivän suunnitelma oli turistikierros, kohteena oli kaksi kirkkoa ja joitain pienempiä nähtävyyksiä. Suunnitelmiin kuitenkin lisättiin vielä Hofburgin palatsi. Palatsissa aikaa kului pari tuntia äänioppaiden kanssa, niitä on mukava kuunnella, ei tarvitse vaivautua lukemaan tai mitään. Opas kuitenkin oli minulla englanniksi ja jouduin sitten kääntämään vielä siitä suomeksi. :D Kirkoista toinen oli perus koristeellinen kirkko ja toisessa oli monta patsasta, kuninkaita sun muita ylimyksiä. 

Iltapäivällä piti aloittaa matka takaisin, isovanhemmat kovasti toivottivat kaikkea hyvää loppuvaihdon ajaksi ja toivottivat tervetulleeksi jos satun joskus sinnepäin taas tulemaan. Ja tietty paluumatkalla vahdin silmä tarkkana kunnes näin taas pörröiset alpakat iloisena kirmaamassa niityllä. Kotona oltiin myöhään illalla ja juotiin vielä teetä ja käytiin nukkumaan.

Ja päivitys tuli nyt maanantaina koska kotona oltiin vasta niin myöhään. Ja kuvia tulee taas myöhemmin kunhan saan ne ensin järkkäriltä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti