maanantai 21. lokakuuta 2013

Enemmän ja useammin väsynyt kuin yleensä

Maanantai 14.10. & Tiistai 15.10. -just another day in Graz-
Mitään ihmeellistä ei ole ehtinyt tapahtua, koulua, laiskottelua, kavereita. Juttelen yllättävän paljon ihmiten kanssa Suomesta ja comenius-koulutuksesta tuttujen tyyppien kanssa. Maanantaia käytiin Siirin ja Riinan kanssa taas siellä ihanassa opiskelukahvilassa. Ja valkosuklaakaakao on vieläkin ihanaa. <3 Se vaan on tosi kallista kyseisessä paikassa. :(

Keskiviikko 16.10. -I'M SO TIRED...-
Voiko pelkkä kieli ja kulttuuri väsyttää näin paljon? Olin koko päivän puolikuollut vaikka olin yöllä nukkunut ihan tarpeeksi... Koulua ei onneksi kauaa tarvitse päivittäin kestää. Hirvittää vaan Suomeen paluu.. :D Noh, se on sen ajan murhe  sitten.

Ja kavereiden auttaminen tuntuu hyvältä. Just saying. :)

Torstai 17.10. -This is how you play volleyboll-
Aamutunnille piti mennä, mutta sen jälkeen olikin neljän tunnin hypäri koska muilla on aineita, joissa tarvitaan sujuvaa saksankieltä.. Mutta odotuksen jälkeen oli liikuntaa, lentopalloa. Tai siis jotain lentopallun tapaista peliä jossa pallo saa pompata maasta kerran ja säännöt oli muutenkin paljon rennommat. Suomessa olen tottunut siihen että se pallo on pehmeä, koska kukaan ei koskaan vaivaudu pumppaamaan siihen lisää ilmaa. Täällä näköjään vaivautuu. Sain nimittäin ranteeseen aika komeankokoisen mustelman.

Ja liikunnan jälkeen, koska olen tässä aineessa nin kamalan huono, oli...... suomenkurssi! Yaaaaay! Suomeen on tulossa helmikuussa vaihtoon seitsemän oppilasta ja heillä on nyt sitten suomenkielenkurssi alkaen tänään. Opettaja on tosi mukava suomalainen nainen jonka kanssa juteltiin siinä kun itävaltalaiset kirjoitti muistiinpanoja. Ja tunnilla kuultiin aika hyvääkin suomea. :D Ja ihan täydellistä savon(?)murretta!

Perjantai 18.10. -I think I've seen pretty much the whole Graz now-
Englanninryhmä on jaettu kahtia ja olen siinä puoliskossa, jonka opettaja päätti, että vuoden projekti on järjestää meille vaihto-oppilaille turistikierros Grazissa englanniksi. Olen nyt ollut siis turisteilemassa Grazissa ainakin kolme kertaa. :D Oli kuitenkin hauska kuulla millaista tietoa nuoret olivat saaneet kohteistaan irti. Ja sitten käytiin vielä kaikki yhdessä syömässä. Ruoka maistui tietty hyvältä niinkuin aina täällä. :)

Lauantai 19.10. -Winefields everywhere!-
Tänään kävin perhen kanssa Steiermarkin osassa, jonka nimeä en muista ja joka on tunnettu vinintuotannosta. Käytiin viinirypälepellolla joka oli tositosi nätti! Syksy tekee tuloaan vauhdikkaasti ja kaikki lehdet oli värikkäitä. Pellolla oli myös sika-aitauksia, pari keskikokoista sikaa, pari julmetun isoa sikaa ja kymmenisen suloista pikku porsasta! Pikku porsaat näytti koiranpennuilta <3 Vaellettiin myös tornille, josta näki viinipellot ja muunkin ympärillä olevan hyvin. (:
So cute ;u;

Sunnuntai 20.10. -OH.MY.GOSH.THAT.SLIDE.WAS.EPIC-
Tälle päivälle oli ohjelmaa ainakin riittävästi. Aamulla lähdettiin ajamaan Klagenfurtiin, puolentoista tunnin ajomatkan päähän. Ensin käytiin Minimundus nimisessä puistossa, jossa oli kopioita nähtävyyksistä ympäri maailmaa. Pienoiskoossa. Mittasuhteet taisivat olla 1:25, eli aika lailla pienennetty. Oli hienoa nähdä rakennelmien mittasuhteita verrattuna toisiinsa. Esim. Eiffeltorni oli todella suuri verrattuna vaikkapa valkoiseen taloon (: Suuri osa pienoismalleista oli Itävallan ja Saksan alueilta ja kaikkia maailman hienoja nähtävyyksiä ei sieltä löytynyt, esimerkiksi pyramidit uupuivat kokonaan. Tunsin itseni kerrankin pitkäksi kun pidin pystyssä Pisan kaltevaa tornia. Oli ihan mahtava kokemus tuo puisto. :) Mentiin sieltä sitten syömään todella hyvää pitsaa ja jatkettiin matkaa.
Mini Berliininmuuri

You calling me short?!













Mini Schloßberg
Look, I'm in Hollywood! :D













Seuraava kohde oli Pyramidenkogel, joka on.. vaikea selittää ainakin ulkonäöllisesti. Se on korkea torni, joka on aika moderni. Kuva ehkä selittää parhaiten. Huipulla tuuli todella paljon. _Todella_ paljon. Maisemat olivat upeat, näin varmaan ensimmäisen järven koko tänä aikana.. Mutta paras osa oli kuitenkin matka alas. Alustan kanssa alas 120-metristä putkiliukumäkeä 25km/h. Se oli tosi mahtavaa, matka vain oli liian lyhyt. :(

Sitten suunnattiin aiemmin mainitulle järvelle, tarkoituksena mennä veneretkelle. Tämä suunnitelma kuitenkin peruuntui koska veneitä järjestävä kioski oli kiinni. Lähdettiin sitten kotia kohti, taisin nukahtaa siinä ajomatkalla. En yleensä nuku autossa jos ei tarvitse, mutta täällä vain väsyttää aina niin paljon..

Pyramidenkogel


Liukumäki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti